Uși batante; uși tehnice; avantaje și recomandări de utilizare

O ușă batantă are foarte multe avantaje deși s-ar putea spune că, în România, acest gen de uși nu sunt bine ancorate în preferințele oamenilor obișnuiți. Un lucru demn de remarcat pentru uzul general este acela că ușile batante sunt preferate cu preponderență în spațiile industriale și în spațiile comerciale. Cu diferențe constructive de rigoare.

Acest tip de uși, cunoscute și sub denumirea industrială de uși tehnice, sunt însă o alegere perfectă pentru aplicațiile cu trafic intens. Ușile tehnice (industriale) livrate de Dartech PVC se remarcă prin rezistența lor. De asemenea, sunt simple în utilizare și ușor de montat chiar și de către nespecialiști. Vezi „Uși batante sub formă de kit. Premieră în România”.

Ușile de tip fip-flap sunt în general foarte asemănătoare cu ușile batante clasice.Marea deosebire este însă aceea că ele se deschid și se închid în ambele sensuri.

Ușile batante au prețuri de achiziție mici

Acesta este poate cel mai mare avantaj al unei uși tehnice achiziționate de la noi. Spre deosebire de ușile culisante, care se impun totuși în spații restrânse, costurile de instalare pentru o ușă batantă sunt deosebit de mici. Poate doar ușile clasice sunt atât de accesibile, acestea însă nu rezistă la trafic intens. În plus, cele clasice oferă personalului „ocazia” de a greși, adică să le lase deschise.

usa tehnica batanta
Usa batanta de la Dartech PVC Timisoara

 Tocmai faptul că se închid singure și se deschid printr-o simplă împingere, elimină din start posibilitatea ca acestea să rămână deschise. Închiderea se realizează practic de la sine. Astfel facturile dvs în legătură cu cheltuielile de energie pentru încălzire (sau răcire) nu vor fi afectate.

În plus față de majoritatea ușilor, ușile batante de la noi sunt construite din materiale izolatoare termic. Este un mare avantaj să știi că energia termică nu se pierde prin tăblia ușii. Cele mai utilizate și în același timp cele mai performante sunt ușile cu structură de tip sandwich.

Structură tip sandwich

Panoul unei uși batante produse de noi este realizat dintr-o folie de polietilenă (PE) care corespunde calitativ cerințelor din spațiul comunitar european. Proprietățile unei uși flip-flap construită pe structură tip sandwich:

  • Grosimea foliei este de regulă 10, 15 sau 20 mm
  • Balamale de 40 mm. Ușile conțin 2-3 balamale din plastic ultrarezistent.
  • Protecție realizată cu placă de oțel inoxidabil, placă de cauciuc, plastic sau orice alt material la alegerea clientului.
  • Garnitură de izolare și panou de fixare; crește protecția termică și crește rezistența în timp a ușii.
  • Fereastră de vizitare din policarbonat transparent.
  • Diverse modele de ramă a ușii în funcție de cerințele clientului.
  • Toate componentele sunt realizate din materiale de ultrarezistență care însumate contribuie la creșterea rezistenței în timp a ușii batante (flip-flap) comandată la noi.

Service pentru ușile batante (tehnice) produse/livrate de Dartech

În cazul în care ați decis să cumpărați o astfel de ușă de la noi, vă asigurăm că întreținerea acesteia este deosebit de facilă. Astfel, dvs înșivă o să-i puteți prelungi durata de viață. Tocmai prin faptul că sunt ușor de montat.

Totuși, în cazul în care considerați că preferați să subcontractați operațiile de service și întreținere, Dartech PVC vă stă la dispoziție cu promptitudine și profesionalism. Contactați-ne cu încredere.